dimarts, 13 de maig del 2014

La professora proposa...

Vos presente un aplicació interactiva que podeu utilitzar per a començar a resoldre equacions. Encara que no hem començat a resoldre equacions podeu pegar-li una miraeta, i ja em direu que vos pareix. 
Es basa en la representació d'una equació com l'equilibri d'una balança de dos plats sobre els quals hi ha objectes de pes conegut i un o més objectes iguals però de pes desconegut que volem conèixer.
 
• Per representar en aquest model l’equació 3·x + 2 = x + 8, en un dels plats de la balança, posem tres paquets iguals però de pes desconegut i una pesa de dos quilos i en l'altre plat posem un paquet igual als altres tres i una pesa de vuit quilos, de manera que la balança queda equilibrada.
 
• Per donar sentit a cada pas de la resolució d'una equació com aquesta ens aprofitem de la pròpia balança sobre la qual es troben els paquets i les peses: traiem primer dos quilos de cada plat romanent la balança equilibrada, traiem un paquet de cada plat sense que s'altere l'equilibri i per últim, eliminem la meitat del contingut de cada plat, resultant que en un plat queda només un paquet i el seu pes és de 3 quilos.
 
Si voleu començar podeu clicar sobre l'adreça següent: "Balanza Algebraica – Negativos". o bé sobre la imateg, són dues aplicacions que vos poden servir.
http://nlvm.usu.edu/es/nav/frames_asid_201_g_4_t_2.html

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada