dimarts, 4 de març del 2014

Diari d'aula...

Hui l’encarregat del diari d’aula era Pau, però no l’ha fet, se li ha oblidat? Pot ser, així que el tindré que escriure jo.

El dilluns començarem la classe, com quasi tots els dilluns, amb el blog. Primer, comentarem les solucions donades per Sara, Lara i Carlos al problema de la setmana, l’estàtua d’or de Palas Atenea. Totes elles han estat correctes.

Després llegirem el nou enunciat del problema d’aquesta setmana, Bresquilles hui, bresquilles demà, espere que l’intenteu, almenys la primera part és molt facileta, l’altra requereix pensar, raonar i contemplar diferents possibilitats. És curiós, i és un altra manera de practicar fraccions.

Seguidament, alguns alumnes van comentar que hi havia penjat un vídeo nou que els havia agradat, alguns volien veure’l però vaig pensar que podeu visionar-lo a casa.

Després corregirem els deures, problemes i algun exercici de càlcul de la fracció d’una quantitat i de l’expressió decimal d’una fracció. Vaig explicar com calcular la fracció sabent l’expressió decimal exacta d’un nombre.

I finalment, començarem la segona part del tema, operacions amb fraccions. Repassarem la suma i resta de fraccions amb el mateix denominador i ens quedarem sumant fraccions amb diferent denominador. El procés seguit va ser construir fraccions equivalents a les que teníem però totes elles amb el mateix denominador.

Per a casa: Pàgina 144: exercici 8.


I resoldre els problemes, Fraccions amb els Simpson i Fraccions en Futurama penjats el dilluns i que teniu de temps fins hui a les 8 del vespre.


Si cliqueu damunt de la imatge la veureu més gran.
Els problemes dels Simpson i de Futurama els comentarem a classe.

2 comentaris :