diumenge, 16 de febrer del 2014

La professora proposa...una frase

Acabem de començar el tema de fraccions i, buscant material que poguera agradar-vos, m’he trobat en aquesta frase que se li atribueix a León Tolstoi (1828-1930):

Un home és com una fracció el numerador de la qual correspon al que ell és, mentre que el denominador és el que creu ser. Com més gran és el denominador, més xicoteta és la fracció.

Que vos pareix? Podríeu fer algun comentari a la frase?

Tolstoi va ser un novel·lista rus i és considerat un dels més grans escriptors de la literatura mundial. Les seues obres més representatives són Ana Karenina i Guerra i Paz .

8 comentaris :

  1. Sóc Carlos F
    El que crec de la frase es que aquest novel•lista cada vegada es creu més del q és, per això he deduït que una cosa en quantes més parts la dividixes, més petites són les porcions resultants.

    ResponElimina
  2. Sóc Ana.
    -Aquesta frase crec que significa que quan més creus que eres menys eres, perquè pots sentir-te molt però si en realitat un dia mires l'interior i et dónes compte que no eres tan perfecte com t'esperaves o imaginavespots sentir-te un fracassat. Ja que les teues metes estan molt per damunt del que pots fer o aconseguir.
    El meu comentari sobre la frase és que li pot vindre molt bé per a donar-se compte que no fa falta ser perfectes o intentar-ho. Des del meu punt de vista és millor ser com eres ja que tots tenim els nostres defectes i les nostres virtuts

    ResponElimina
  3. Hola,sóc Lara:
    Jo crec que aquesta frase diu la veritat, perquè hi ha persones que diuen que fan moltes coses, però de veritat no hi saben fer ni la meitat.

    ResponElimina
  4. Hola soc Rosa 1esoC:
    Per a mi la frase significa que quan més creus ser menys eres.
    Per a mi la fracció perfecta hauria de tindre com a resultat 1, ja que ni és bo creure més del que eres ni creure menys.

    ResponElimina
  5. Hola sóc Sara de 1rC:
    La frase seria aquesta fracció:
    __Numerador: el que ell és___
    Denominador: el que ell creu ser
    Jo entenc que el numerador seria com és una persona en realitat, com el veuen els demés, i el denominador és com ell creu que és, per example una persona creu ser molt intel.ligent, en aquest cas seria el denominador i en la realitat, no ho és, que seria el numera-dor.
    Si la persona creu moltes coses sobre sí, que en la realitat no ho són, doncs, la fracció, la persona en general serà més xicoteta en alguns aspectes, dependrà sempre del que ell creu ser front els demés.

    ResponElimina
  6. Demà comentarem en classe les vostres respostes

    ResponElimina
  7. Hola sóc Maria:
    La frase diu que una persona no he de voler ser algo que en realitat no ho és, perquè d'aquesta forma és fa més xicoteta a si mateixa.

    ResponElimina
  8. Hola sóc Paula:
    Significa que el numerador és el que tu eres i el denominador el que creus ser, aleshores vol dir que quant més te creus, pijor eres.
    A mi m'agrada aquesta frase perquè té raó, ja que no t'has de creure més que ningú, simplement has de ser tu.

    ResponElimina